torstaina, maaliskuuta 27, 2008

1.11.1995

Tänään kaksi elokuvaa eikä edes häävejä - The Net (liekö Verkko kiristyy) ja Demon Knight.

Päivän aurinkosaalis vähäinen: ajattelin kirjoittaa runon siitä, kuinka yrittää lämmitellä laskevan auringon viimeisissä säteissä. Ajatus kuulostaa lyyrisemmältä kuin mitä olisi siitä saanut aikaan.
Suunnittelin uutta Blinkitya. [Runolehti jota tein vuosina 1988-1997.] Raskasta puuhaa. En ole ennen tajunnut, että lehden kannalta on hankala täyttää koko ajan vain tiedostosta runoja.doc - miten ne saa sieltä kätevästi käsille ja kirjoitettavaksi uuteen muotoon? Tulostaminen tuntuu tuhlaukselta, käsinkään ei viitsisi kirjoittaa.

En ole aina mitenkään kovin hyvä runoilija. Mutta joskus sitä ylpistyy: Noinko sitä todellakin on tullut kirjoitettua! Ajatus, jonka löysin vanhasta tulostetusta liuskasta (joka on varmaan kirjoitettu yliopistolla): "Tietokoneella kirjoittamisen huonot puolet: ei voi jättää lauseenpätkiä roikkumaan paperille - tai voisi, mutta ei tule jätettyä: näin mahdolliset myöhemmin hyödynnettävät ajatukset ja kuvat unohtuvat. Mitähän merkittävää olen jo ehtinyt tuhota tämän 12 min aikana? (Olenko tosiaan kirjoittanut niin kauan?)" Suluissa oleva lause on hassu. Luulisi, että sitä haluaisi kirjoittaa inspiraation vallassa vaikka koko yön. Minusta ei koskaan tule kirjailijaa.

Simo ja Päivi kutsuivat käymään. En olekaan käynyt heillä pitkään aikaan. On asiaa: olen selvittänyt noitavainokirjan arvoituksen. Sen on kirjoittanut Juuso Hedberg. Nenonen ei sitä tuntenut, mutta haluaisi nähdä koko teoksen. Mitenköhän se onnistuu?

Porissa on viikonloppuna Night Gallery, suureellisesti International Festival of Horror & Fantastic Films". Jäntin esittelykirjoituksessa on hirvittäviä kielioppivirheitä ("shokki efektit") ja huonoa tyyliä. Vai mitä sanotte: "Erikoisefektit ovat hyvin tärkeä elementti niin kauhu kuin fantastisessa elokuvassa unohtamatta lempilastamme Science-Fiction elokuvaa, jolle pyhitämme koko ensi vuoden." Varmasti asiastaan innostuneita, vilpittömiä tyyppejä. Paljonkohan niillä on omaa rahaa kiinni? Pitänee mennä katsomaan pari kolme leffaa. Minä en lakkaa näkemästä elokuvia. Jos olen himolukija, niin olen yhtä lailla myös himokatsoja.

Vanhan seikkailukirjallisuuden tutkimusmatkani jatkuu: Sherlock Holmes on seuraavana vuorossa. Koska lopetan ja suuntaudun taas korkeakirjallisuuteen? (Kysymyksessä on ironiaa.)

Tänään oli huonoa omaatuntoa: ostan mitä banaaneja sattuu. Luin Opiskelijan ympäristöoppaasta, että Chiquitoja ainakaan ei pitäisi ostaa eikä Del Montea. Kaiken muun teen oikein, paitsi banaanien oston.

Loppuilta on pyhitetty Norfolkille. Toivoisin häneltäkin tiivistämistä. Monet farssimaiset kohtaukset eivät toimi. Mutta hyvät yöunet siitä saa. Haha.

Ei kommentteja: