tiistaina, maaliskuuta 13, 2012

Jumalten tuho: Max Brand juopottelee

Max Brandista ei näytä olevan suomenkielistä hakusanaa, vaikka on häntä täälläkin luettu. Nämä viittaukset vanhoihin pulp-kirjailijoihin ovat vähän turhan osoittelevia. Ongelma tässä lyhyessä luvussa on myös se, että juuri kun action on päässyt käyntiin, se lakkaa lyhyellä ilmoituksella. 


 Novellin kuvitti Tähtivaeltajaa varten ystäväni Veijo Setälä, joka tuolloin työskenteli jossain porilaisessa mainostoimistossa. Nykyään Veijo on kohtuullisen tunnettu nykytaiteilija. Valitettavasti oma kappaleeni lehdestä on hukassa, joten en pysty skannaamaan Veijon kuvia. Muistutan kilpailusta; ohjeet voi vakoilla vaikka tästä

IV

Juoppo, Max Brand nimeltään, katseli El Topon katujen murskaamista talon korkeimmasta kerroksesta. Hän oli laittanut oven eteen ison barrikadin, joten zombieista ei ollut pelkoa.
Mitä saakelia se kääpiö selitti siellä saluunassa? Brand mietti. Jotain El Cucarachasta.. jotain vaatteiden pesusta.. ei helkkari...
Brand joi viskipullon tyhjäksi ja veti pistoolin taskustaan. Ei tässä kumminkaan eloon jäädä, hän sanoi itselleen ja vei piipun ohimolleen. Silloin hänelle välähti. Polta vaatteesi ja juo lehmien vettä! Niin se oli!! Juuri niin!
Brand heitti pistoolin alas kadulle, huusi "Jippii!" ja alkoi repiä barrikadia alas. Kun se oli tehty, hän avasi oven, ohitti kaksi zombieta ja juoksi alas. Brand riisuutui aivan alastomaksi, heitti vaatteet palavaan taloon ja juoksi juottoaltaalle. Vedessä kellui zombie, mutta siitä huolimatta Brand joi kulauksen.
Samassa zombiet katosivat johonkin, sekä kerran kuolleet että kaksi kertaa kuolleet. Avaruudesta tulleet painuivat alukseensa ja lensivät pois. El Topo tallusteli autiomaahan takaisin.
Kaupungissa olivat enää ihmiset, palaneet ja palavat talot, muutama ehjä talo, eikä muuta. Ihmiset katselivat ympärilleen etsien heitä uhanneita olioita, mutta ei näkynyt missään. Ainoat ruumiit kadulla olivat oikeita ihmisiä.
"Jippiiii! Olemme selvinneet!" Max Brand alkoi huutaa.
"Miten helkkarissa teit sen?" joku kysyi.
"Kyllä kannattaa pitää korvat auki!" Brand alkoi nauraa ja hyppiä.

Ei kommentteja: