lauantaina, maaliskuuta 17, 2012

Jussi K. Niemelän tapaus


Ystäväni ja kollegani Jussi K. Niemelä on muun muassa blogissaan tehnyt tärkeätä työtä yrittäessään paljastaa laajalle yleisölle perussuomalaisten sisällä vaikuttavan natsihenkisen Suomen Sisu -fraktion. Tästä eräät perussuomalaisaktiivit ovat suivaantuneet niin paljon että ovat uhanneet, käytännössä julkisesti, nylkeä Niemelän ja tehdä tälle uuden persereiän. Jussi kyllästyi uhkailuun ja kertoi siitä laajalla jakelulla muun muassa perussuomalaisten johtohenkilöille ja monille muille toimijoille, joilla olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa asiaan.

Mitään ei tapahtunut, ja Niemelä teki rikosilmoituksen sekä julkisti lehdistötiedotteen. Muutama media uutisoi asian, Helsingin Sanomat yhden palstan pikku-uutisella. Päällimmäiseksi nousi käsitys, että poliisi vähättelee asiaa - ilmeisesti tappouhkaus on ihan jees, kun kerran Niemelä on käyttänyt "kärkevää" kieltä perussuomalaisten aktiivijäsenistä. Yhtään tappo- tai muutakaan uhkausta en ole ikinä nähnyt Niemelän tehneen. Poliisi voisi pyytää jotakuta asioista jotain ymmärtävää käymään vaikkapa läpi Niemelän blogitekstit aiheesta.

Tässä Niemelän alkuperäinen blogipostaus aiheesta ja tässä vielä kirjailija Teemu Helteen bloggaus aiheesta - kirjoituksessaan Helle tekee aiheesta laajempiakin yhteenvetoja.

Ei kommentteja: