sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Pari pientä obituaaria

Kaiken muun ohella teen Suomen Länkkäriseuran julkaisua, Ruudinsavua. Sen nekrologiosasto on Suomen paras, mutta kaikkea ei siihenkään saa silti mahtumaan. Tämmöiset pikkupalat jäivät taannoin (ehkä noin vuosi sitten) pois:

Thomas Savage
Tärkeä, mutta Suomessa tuntematon lännenkirjailija Thomas Savage kuoli elokuussa 88-vuotiaana. Vuonna 1915 Salt Lake Cityssä syntynyt Savage tunnettiin parhaiten 1920-luvun Montanaan sijoittuvan The Power of the Dogin (1967) kirjoittajana. Kirja valittiin vuotensa parhaaksi romaaniksi San Fransisco Chroniclen kriitikkoäänestyksessä. Savagen kolmentoista romaanin joukosta nousee esiin myös I Heard My Sister Speak My Name (tunnetaan myös nimellä The Sheep Queen, 1977). Savagen viimeisten romaanien joukossa oleva The Corner of Rife and Pacific valittiin yhdeksi vuoden 1988 parhaista romaaneista Publishers Weeklyn äänestyksessä.

Robert McCloskey
Amerikkalainen kirjailija ja kuvittaja Robert McCloskey kuoli kesäkuun lopussa. McCloskey oli 88-vuotias.
McCloskey tunnetaan parhaiten lastenkirjojen tekijänä ja hänen tunnetuin kirjansa on 1941 ilmestynyt Make Way for the Ducklings. McCloskeylta on suomennettu yksi kirja, keskilännessä elävästä pikkupojasta ja tämän unelmista kertova Homer Price, lännen poika. Se ilmestyi alun perin 1943. Suomeksi se ilmestyi Arto Tuovisen suomentamana ja Kariston kustantamana 1962.

Ei kommentteja: